Tâmplărie din aluminiu și PVC

Geamul termopan a devenit omniprezent în construcţii deoarece asigură o izolare termică şi fonică foarte bună, alte avantaje ale acestei soluţii fiind rezistenţa la vânt, la foc şi la substanţele chimice. Deoarece tâmplăria este colorată din fabricaţie, de obicei, profilurile PVC nu necesită vopsire, Acestea nu se decolorează la soare şi nu favorizează formarea condensului.

Ferestrele cu tâmplărie din PVC sau aluminiu pot fi folosite în orice încăpere: baie, bucătărie, camera de zi, dormitor sau la închiderea balconului, etc. Ele pot prezenta aproape orice deschidere, cu aproape orice formă.
În exterior, profilurile tâmplăriei din PVC nu au planuri perfect orizontale, ci uşor înclinate, pentru a permite scurgerea apei.

Mural Serv are o experienţă vastă în acest domeniu, şi utilizează linia de producţie proprie, garantând calitatea produselor finale. Este motivul pentru care între factorii care ar trebui să vă influenţeze alegerea enumerăm în ordinea importanţei următoarele: experienţa producătorului de tâmplărie PVC, renumele producătorilor de materiale folosite (profiluri, feronerie, geam termopan), calitatea consultanţei oferite, garanţia acordată, recomandările clienţilor anteriori şi în ultimul rând credem noi, preţul tâmplăriei.

Tâmplăria din PVC este recunoscută pentru calităţile sale remarcabile, şi anume :

– Excelentă rezistenţă în timp: rezistă la raze ultraviolet de tip A şi B
– Proprietăţi anti – mucegai : PVC nu permite dezvoltarea bacteriilor pe suprafaţa sa.
– Se întreţine uşoar: se curăţă cu apă
– Izolează termic : coeficient termic ultra satisfăcător în funcţie de numărul de camere a tâmplăriei PVC şi tipul sticlei
– O rezistenţă bună în timp (peste 30 de ani)
– O izolare acustică bună
– Un raport bun preţ/ calitate
– O gamă largă de culori
– O varietate de forme de tâmplărie ( rotunde, pătrate, curbat, triunghiulare, etc )

Rulouri exterioare

Rulourile exterioare au rolul de a proteja atât fonic cât şi termic putând avea și rol antiefractie. De asemenea ele pot fi livrate într-o gamă variată de culori.
Din punct de vedere al materialului constructiv, ele pot fi din aluminiu sau PVC şi pot fi aplicate pe usi de exterior sau ferestre termopan.

Un avantaj important al rulourilor exterioare din aluminiu este acela că durata lor de utilizare este cu până la 10 ani mai mare decât a celor din PVC. De altfel rulourile din aluminiu pot fi aplicate pe orice fel de tâmplărie, nefiind nevoie de pregătiri specifice.

Un alt detaliu constructiv se referă la acţionarea acestor sisteme care poate fi făcută electric sau manual. Rulourile au rol protector pentru tamplărie, protejează termic şi fonic, reuşind să reducă zgomotul cu aproximativ 10 decibeli. De altfel pot obtura complet sau parţial lumina din cameră şi pot fi prevăzute cu yala antiefractie.

Durata de folosire a rulourilor exterioare din aluminiu este de 20-25 de ani.